2000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Tamamen ücretsiz bir yazılım programı arıyorsanız sizin için bu listedeki en iyi seçenek GODOT ENGINE’dir.
Diğer sayacağımız oyun yapma programları ücretli olup zamanla belli bir komisyon kesmektedir. Ama ücretsiz oyun yapma programı arıyorsanız GODOT’tan vazgeçmeyin. Üstelik görsel tasarım arayüzü de oldukça basit ve anlaşılır şekilde tasarlanmıştır. Sıfır kod bilgisi ile sizler de harikalar yaratabilirsiniz!
Ayrıca internette ücretsiz GODOT eğitim videoları da bulabilirsiniz.
O zaman ne duruyorsunuz, haydi oyun yapmaya!
Özellikle indirmeden tarayıcı üzerinden oyun yapma imkanı sunan bir programdır. Başlangıçta arayüz size biraz karmaşık gözükebilir lakin oyun yapma programı olarak herhangi bir eksiği bulunmayan ve 3D oyun yapma imkanı sunan bir programdır.
GDevolop ‘’Herkes için Oyun Motoru’’ sloganı ile hayatımıza girmiştir ve kolaylıkla eğitim videoları ile bu programı kullanmanızı sağlamaktadır.
Hem mobil hem de PC oyun yapma programlarından biri olan Stencyl 2D oyun geliştirme programıdır. Farklı türlerde oyun yapabilmenize olanak sağlayan programlar PC üzerinden oynanabilecek oyunlar için ücretsiz fakat mobil oyun yapmak isteyen kişiler için ücretli bir versiyona sahiptir. Ücretli versiyonunun adı ise Stencyl’in Studio’dur. Fiyatı yıllık 200$ olarak satışa sunulmaktadır.
Bunun yanı sıra Indie olarak bilinen paketti ise senelik 100$’dır.
Diğer oyun geliştirme programları ile birlikte sürükle bırak mantığında çalışmaktadır.
Hem mobil hem de PC oyun yapma programı olarak bilinen Unity son yılların en popüler oyun yapma programları listesinde başlarda yer almaktadır. İlk versiyonu 2005 yılında ortaya çıkmıştır ve Android, IOS,Windows gibi yakşaşık 30 işletim sistemi ile uyumludur.
En popüler oyun yapma platformu olarak bilinen Unreal Engine’de bile bulunmayan Asset Store kısmı Unity için mükemmel bir ayrıcalık. Asset Store kısmından oyun için görsel arayüzler, temalar ve 3D modeller satın alarak oyun kalitesini arttırabiliyorsunuz. En çok kullanılan ücretli Asset Store uygulaması Playmaker’dır. (65$) Bolt isimli uygulaması ise tamamen ücretsiz.
Unity kullanabilmeniz için C# vey JavaScript kodlamalarına hakim olmanız gerekmektedir. C++ kodlama diline nazaran daha basit olan bu diller basit bir kodlama yöntemidir.
Unity öğrenmek isteyen kişiler için internette ücretsiz online kurslar bulabilirsiniz.
Kod bilgisine sahip olmadan kolaylıkla kullanabileceğiniz bir diğer oyun yapma platformu CopperCube’dur. Özellikle 2D oyun geliştriemeleri için kullanılan ama 3D oyun geliştirmelerinin de yapılabildiği bir çok işletim sistemi ile (IOS, Android, PC, MAC) uyumlu olan bir programdır.
Bunun yanı sıra kendini geliştirmek isteyen kişiler için kodlama bilgisi ile de oyun yapma imkanı sunuyor.
Armony ücretsiz olarak piyasaya sürülen 2019 yılında çıkan bir oyun yapma progamıdır. Hexa görsel programlama dilini kullanan ve açık kaynak platform olma özelliği ile oyun geliştirmek için oldukça güzel bir uygulamadır.
Açık kaynaklı olduğu için yardımlaşmanın ve paylaşımın fazla olduğu bu uygulama ile 3 boyutlu oyunlar yapabilirsiniz. Blender isimli tasarım aracını kullanan program ile kod yazmadan oyunlar geliştirebilirsiniz.
Eğer en popüler oyun yapma programı hangisi diye sorarsanız Unreal Engine cevabını alırsınız. Oyun yazılım programları arasında geçmişi en eski olan programdır. Oyun sektörü içerisinde 1998 yılından beri var olan ve 2014’de Unreal Engine ismini alan yazılım bir çok ödül almıştır. Guinness Rekorlar kitabına girecek kadar çok ödül almış ve başarılara imza atmış bir platformdur.
Platformda 2D ve 3D oyunları kolaylıkla kodlama bilmeden yapabilirsiniz. C++ programlama dini kullanan uygulama Blueprint görsel ara yüzünü kullanmaktadır. En kolay oyunlardan en zor oyunlara kadar bu sistem üzerinden yapabilir ve mobil ya da sanal gerçeklik oyunları üretebilirsiniz. Masaüstü, konsol, mobil fark etmeksizin her türlü oyun yapma imkanı sunar.
Kullanılan Nod grafikleri sayesinde tek bir kareye milyonlarca piksel sığdırarak görüntü kalitesini arttırıyor. Elbette ki bu programı kullanacağınız bilgisayar da üstün özelliklere sahip bir oyun bilgisayarı olursa neden harika oyunlar yaratmayasınız ki?
En profesyonel oyun yazma programı olan Unreal Engine 4’u öğrenmek çok kolay. İnternet üzerinde yüzlerce eğitim videosu bulunmakta. Yaptığınız oyunlardan aylık geliririniz 3000’ın üstüne çıkar ise platform karınızdan %5 komisyon kesmektedir.
Elbette ki tüm işletim sistemleri ile uyumlu çalışmaktadır.
Gamemake Studio ücretli ve ücretsiz versiyonlarının bulunduğu 2D oyun yapma programıdır. Sürükle bırak mantığı ile çalışan program Gamemaker Language isimli bir yazılım dili kullanır. Windows, IOS, MAC ve Android uyumlu olarak çalışır. Gamemaker ile yapılan en popüler oyunlar Paper Knight, Forager, Undertale gibi oyunlardır.
30 günlük ücretsiz deneme sürümünün ardından ücretli sürüm alınmalıdır. Creater, Developer ve Console isimleri altında 3 farklı ücretlendirme sistemi mevcuttur. 40$ ile 1500$ arasında olan oyun geliştirme sistemleri vardır.
2004 yılında hayatımıza giren Cry Engine Far Cry oyunu ile ünlenmiştir. C++ yazılım dili kullanır ve kullanımı biraz zor olsa da yaptığınız oyun 5000$’dan az kazanırsa komisyon ödemezsiniz. Oyun içrisinde bulunan bazı kaynaklar ücretli ama ücretsiz versiyonu da oldukça kullanışlıdır.
Eğer gerçekçi bir oyun yapmak istiyorsanız Cry Engine tam size göre.
Gördüğünüz gibi oyun yapma sektörü oldukça gelişmiş ve farklı programlama dillerinin kullanılabildiği bir sektördür. Ücretli ve ücretsiz versiyonların bulunduğu bu platformda farklı oyun yapma programlarını bütçenize bağlı olarak tercih edebilirsiniz.
2D oyun yapma, 3D oyun yapma, mobil oyun yapma, pc oyun yapma gibi işlemler artık sürükle bırak mantığı ile çok kolay!
O zaman oyun yapmaya başlamak için ne duruyorsun?
PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.